اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مجله فارس پلاس

روزگار پهلوی| ماجرای حبس شاه ایران در بیمارستان روانی/ اعتماد به آمریکا شاه را هم نابود کرد

محمدرضا شاه در دوران سلطنت خود خدمات زیادی به آمریکایی‌ها کرده بود اما همان آمریکایی‌ها زمانی که شاه ایران فراری شد او را در بیمارستان روانی در یک پایگاه نظامی حبس کردند.

روزگار پهلوی| ماجرای حبس شاه ایران در بیمارستان روانی/ اعتماد به آمریکا شاه را هم نابود کرد

فارس پلاس؛ روزگار پهلوی: محمدرضا شاه خدمات زیادی به آمریکاییها کرد. وی حتی سال ۵۶ که کارتر به ایران سفر کرد و ایران را جزیره ثبات خواند، هیچ تصوری از سقوط رژیمش و آوارگی پس از انقلاب نداشت. پس از انقلاب اسلامی، آمریکاییها به بهانه‌های مختلف از پذیرش شاه در کشورشان خودداری کردند و پس از پذیرش او در اوایل آبان ۵۸ و به تبع آن تسخیر سفارت آمریکا در تهران، تلاش کردند که شاه را به بهانه‌های مختلف از کشورشان بیرون کنند. یکی از اقدامات آنها، بستری کردن شاه در تیمارستان بود که فرح دیبا این اتفاق را اینگونه توضیح داده است:

به محض پیاده شدن از هواپیما، بدون کلمه‌ای توضیح و خوشامد، ما به درون آمبولانس نشاندند و آمبولانس با چنان سرعتی و خشونتی به حرکت درآمد که چند بار به این طرف و آنطرف پرتاب شدیم. بیچاره خانم پیرنیا که با ما بود، سرش به شدت به گوشه‌ه‎ایی از سقف آمبولانس خورد، بالاخره اتوموبیل ایستاد. یک نفر در را باز کرد و ما توانستیم پناهگاه جدیدمان را ببینیم: ساختمان بیماران روانی در بیمارستان نظامی.

پادشاه را در اطاقی جای دادند که جلوی پنجره‌هایش دیوار کشیده شده بود. مرا در اطاق چوبی که درش فقط از بیرون باز و بسته می‎شد و دستگیره نداشت و بر سقفش یک دستگاه ضبط صدا قرار داشت، جای دادند. دیوانه شده بودم و باورم نمی‎شد. مردان سفیدپوشی که مواظب ما بودند کمترین توضیحی به ما نمی‌دادند. اطاق من پنجره‎ای با میله‌های آهنی داشت. من که دچار حالت خفگی شده بودم، با سرعت برای باز کردن به طرف پنجره رفتم، اما یک پرستار با سر به من اشاره کرد که حق دست زدن به پنجره را ندارم. خوشبختانه در این موقع دکتر پیرنیا رسید.

به او بگویید که اگر پنجره را باز نکند، من دیوانه می‎شوم. مأمور پذیرفت که پنجره را نیمه‌‎باز کند و در لحظه‌های بعد این ده سانتی‎متر هوای تازه برایم نعمتی به شمار می‎رفت...

سکونت شاه و فرح در این بیمارستان دو هفته طول می‌کشد.

منبع: ص ۳۳۵ کهن دیارا (خاطرات فرح دیبا)

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول